MITÄ ENEMMÄN LOISTAT, SITÄ VÄHEMMÄN ON PIMEYTTÄ

Innostu ja innosta. Haasta ajattelusi ja kehity. Aseta tavoitteita ja saavuta ne. Kuuntele muita ja vaikuta.

DREAM STAR

 

Motivaatio ja motivoiminen ovat asioita, jotka koskettavat hyvin voimakkaasti jokaista esimiesasemassa toimivaa, niitä jotka valmentavat tai opettavat sekä vanhempia tai kasvatusroolissa olevia. Jokaista työssäkäyvää, opiskelijaa, urheilijaa ja niitä, joilla on harrastuksia. Ne liittyvät kaikkiin, jotka toimivat osana ryhmää tai tiimiä. Ne ovat merkittäviä jokaiselle, joka haluaa päästä elämässään eteenpäin, kasvaa ja kehittyä sekä jokaista, joka haluaa elämässään saavuttaa jotain. 

 

Oikeastaan muita motivaatio ei juurikaan kosketa.

TIETOA

Dream Star on sinulle, joka etsit elämääsi, työyhteisöösi tai tiimiisi lisää innostusta ja draivia. Sinulle, joka haluat haastaa ajatteluasi, kehittää vuorovaikutustaitojasi ja saada keinoja tunneälyn kehittämiseen tai etsit ymmärrystä ja työkaluja muutosten läpivientiin ja niissä onnistumiseen.

MITÄ ME TEEMME?

Istutamme innostuksen ja muutoksen siemeniä. Haastamme rikkomaan ajattelun kaavoja ja näkemään sellaista, mitä aiemmin ei ole nähty ja katsomaan uudella tavalla sitä, mikä on jo tiedossa. Raotamme ovia mahdollisuuksien maailmaan ja rohkaisemme astumaan niistä sisään. Autamme ymmärtämään itseä, ihmissuhteiden ihmeellisyyksiä ja viestinnän vivahteita. Tarjoamme vastauksia ja herätämme kysymyksiä.

  • MIELENHALLINTA
  • INNOSTUS
  • KUUNTELEMINEN
  • USKON PUUTE

TUTUSTU MEIHIN

USKON

unelmiin, pieniin arjen iloihin, avoinna – tai ainakin raollaan oleviin – oviin, matkasta nauttimiseen

HAASTAN ITSENI

oppimaan joka päivä jotain uutta, näkemään sekä yksittäisen terälehden että koko puutarhan, ottamaan vielä yhden askeleen enemmän

PARASTA JUURI NYT

innostavat tarinat, joita minulla on etuoikeus kuulla, kiireettömät aamut, taustalla hiljaa soiva musiikki, pienet kannustavat sanat

JOHANNA HUHTAMÄKI

MOTIVAATIOGURU

Motivaatio- ja menestysvalmentaja, luennoitsija ja kouluttaja, utelias ympäristön tarkkailija, tiedonjanoinen tutkija, yrittäjä, diplomi-insinööri, äiti ja tytär, tohtoriksi kouluttautuva jatko-opiskelija, ystävä.

KOULUTUKSET

Introkappale koulutuksista. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam ornare volutpat ligula, et convallis quam mattis sit amet. Maecenas dignissim, urna sed volutpat scelerisque, elit magna convallis nibh., quis varius velit lectus et leo. Duis ut ipsum sed odio vulputate condimentum nec at lectus. 

Positiivinen HR, 40 op

Ihmiset ovat organisaation arvokkain ja vaikein resurssi, joka asettaa suurta painoarvoa ja painettaHR-työlle. Mitä positiivinen HR on? Onko sille tarvetta? Eikö nykyinen HR ole positiivista? Lähtökohta HR-työhön on aina ollut positiivinen: mahdollistaa ihmisten ja organisaation menestys ja onnistuminen. Lähestymistapa ja käytetyt keinot kuitenkin usein keskittyvät vahvuuksien ja...

lue lisää

Työyhteisön tunnetaidot, 20 op

Tunteet eivät kuulu työpaikalle! Niin voidaan helposti ajatella ja kenties julkisesti julistaa. Ongelma vain on siinä, ettei sellainen ole mahdollista. Tunteet ovat erottamaton ihmistä ja kaikkea, mitä teemme: ajattelu, päättelykyky, päätöksenteko, vuorovaikutus ja motivaatio. Ne kaikki ovat sidottuja tunteisiin eivätkä ole mahdollisia ilman tunteita. Tunteita ei yksinkertaisesi voida estää,...

lue lisää

Positiivinen johtaminen ja kukoistavat organisaatiot, 35 op

”Positiivinen johtaminen viittaa useiden sellaisten positiivisten käytänteiden toteuttamista, jotka auttavat yksilöitä ja organisaatioita saavuttamaan suurimman kapasiteettinsa, kukoistamaan työssä, kokemaan kohottavaa energiaa ja saavuttamaan sellaisen tehokkuuden tason, johon olisi vaikeaa muutoin yltää.” Professori Kim Cameron, Center of Positive Organizational Scholarship, Michiganin...

lue lisää

WORKSHOPIT

Koulutusten ja valmennusten aiheet ja tarkastelukulmat suunnitellaan aina tarpeenne mukaan. Jokaisesta aihepiiristä voidaan pitää useita koulutuksia tai niitä voidaan yhdistellä toiveistanne riippuen.

HYVINVOINTI TÖISSÄ JA TÖIDEN JÄLKEEN – ONKO PAKKO JAKSAA?

Usein puhutaan hyvinvoinnista: henkisestä hyvinvoinnista, työhyvinnoista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kuitenkin monet voivat huonosti. Tarkoittaako hyvinvointi siis pahoinvointia?

TUNNEÄLY VS. ÄLYKKYYSOSAMÄÄRÄ – GEENIEN VANKI JA OLOSUHTEIDEN UHRI??

Mikä sille voi: toiset vaan ovat toisia älykkäämpiä. Jos olet perinyt vanhempiesi heikkoälyiset geenit, kasvanut betonilähiössä huonoja televisiosarjoja katsellen, onko mitään enää tehtävissä? Vai voiko älykkyys olla jotain muutakin kuin sitä, mitä sillä perinteisesti tarkoitetaan?

MENESTY MUUTOKSESSA – MUUTOKSELLA MENESTYKSEEN

Kaikki ovat kuulleet muutosvastarinnasta. Useimmat eivät kuitenkaan vastusta muutosta. Suurin osa kannattaa ja tukee sitä. Muutos nähdään hyvänä, kunhan vain asiat ovat senkin jälkeen, kuten ne ovat aina olleet.

ERILAISET PERSOONALLISUUSTYYPIT – RIKKAUTTA VAI RISTIRIITOJA

Miten maailmassa onkin niin paljon idiootteja! Toisten kanssa on helppo tulla toimeen ja keskustelu sujuu kuin itsestään. Mutta sitten on ne, no, idiootit. Asiat eivät suju eikä yhteisymmärrystä synny. Jos jostain saadaankin keskustelu aikaiseksi, se on niin tylsää, että energia kuluu hereillä pysymiseen. Asiat vaan eivät toimi.

Minä kuitenkin käyttäydyn aina samoin. Joten syyn on oltava muissa!

VUOROVAIKUTUS – KYSY, KUUNTELE, VASTAA – SANOILLA JA ILMAN NIITÄ

Keskustelussa muistamme parhaiten sen, mitä me olemme sanoneet. Puhuminen on kuitenkin vain yksi osa vuorovaikutusta. Se pienin osa. Puhumisen lisäksi vuorovaikutus koostuu kuuntelemisesta ja sanattomasta viestinnästä eli siitä, mitä sanotaan, kun ei sanota mitään. Entä miten sanomamme ymmärretään, jos se on ristiriitainen – sanoilla tai ilman niitä?

MIKSI? – EI KYSYMYS VAAN VASTAUS

Yleensä tiedämme, mitä teemme. Suurin osa osaa jopa kertoa, miten teemme, mitä teemme. Mutta miksi teemme, mitä teemme? Ja miksi sillä on merkitystä? Kysymys ei ole mielipiteestä. Kysymys on biologiasta.

MOTIVAATIO – MIKSI SE MINUA LIIKUTTAA?

Motivaatio saa jatkamaan, vaikka olisimme väsyneitä. Yrittämään enemmän, jos emme heti osaa jotain. Tekemään sen, mikä ensin vaikuttaa mahdottomalta. Jotta voisimme motivoida itseämme tai muita, meidän on tunnettava ne työkalut, jolla tätä mahdollistavaa voimaa voidaan synnyttää ja ylläpitää. Motivaatiota ei voida pakottaa, mutta sitä voidaan hienovaraisesti suostutella…

INNOSTUS, TAHDONVOIMA JA TAVAT – ENTÄ KUN EI HUVITA?

Kaikki sujuu, kun innostusta riittää! Mutta entä, jos sitä ei ole? Mistä tahdonvoima syntyy ja miten sitä voidaan kehittää? Entä tapamme, onko niitä mahdollista muuttaa, vai olemmeko vain tapojemme orjia?

AJATTELEN, SIIS OLEN – VÄÄRÄSSÄ

Luulemme näkevämme ja kokevamme maailman sellaisena, kuin se on. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Sen sijaan näemme maailman sellaisena, kuin se ei ole. Meillä on vain meidän todellisuutemme. Ainoa asia, jonka kaikki näkevät samoin, on näkemys siitä, että juuri minä näen ja koen maailman sellaisena kuin se on, ja että muutkin näkevät sen, kuten minä.

TAVOITTEIDEN VOIMA – MAHDOTTOMAN MAHDOLLISUUS

Oikein asetettuina tavoitteet toimivat suurena motivaation lähteenä ja kannustavat siirtymään oman mukavuusalueen ulkopuolelle: Saavuttamaan aiemmin saavuttamattomissa olevan. Väärinasetettuina tavoitteet kuitenkin muodostavat riskin heikentyneeseen suorituskykyyn ja kehityksen hidastumiseen, mikä luultavasti ei ollut tavoitteenasettelun alkuperäinen tavoite.

BLOGI

JOHTAJA – OLE NAINEN

En pidä sanasta ämmä. Siinä on melko ikävä kaiku. Ämmät ovat hankalia, nalkuttavia ja vaativia. Kun ämmät eivät juoruile, he tekevät muita ärsyttävän ämmämäisiä asioita. Ennen kaikkea ämmät eivät ole äijiä, jotka taas ovat niitä hyviä tyyppejä. Toki naisista ja...

RAHAA, RAKKAUTTA VAI RAIKUVIA APLODEJA

Lapsena, kun en vielä ymmärtänyt elämän realiteetteja ja rajoituksia, olin melkoisen itseriittoinen. En haaveillut kutsusta presidentinlinnaan itsenäisyyspäivänä, vaan halusin olla se, jota vieraat ensimmäisenä kättelevät. Kun kuulin, että kuussa oli käynyt vain...

JOULUPUU ON RA… UHOITETTU

”On vilinää vilskettä, lätinää läiskettäpesusaavienOn rättiä, huiskaa, lastakin luistaa,kun lattiaa putsailen Mä kaapitkin raivaan, miestäni vaivaanja kiirettä tuskailen.Raivokas mieli, terävä kieli,joulu on suloinen…” Kuulen askelten tulevan lähemmäs. Olen oppinut...